Ghid de utilizare - intrebari utile

GENERAL

Ce inseamna sa vinzi in EduMaze marketplace? Sa fii un comerciant in marketplace inseamna sa ai acces la o baza de date de clienti stabili si de incredere care-ti pot aduce venituri constante. Vanzarea prin platforma online inseamna sa depasesti granitele unei sali de curs si sa-ti pregatesti expansiunea business-ului tau.

Ce conditii trebuie sa indeplinesc sa-mi pot vinde produsele digitale prin marketplace? Ca sa poti comercializa produse digitale in EduMaze trebuie sa ai o forma activa de SRL sau de PFA, pentru a fi complet legal cu raportari de taxe catre autoritati relevante. O alta conditie este sa fii un furnizor serios, care pune mai presus de toate experienta de top a clientilor sai.

Este EduMaze marketplace potrivit pentru mine? Daca esti furnizor de cursuri, daca esti un PFA care poate sa ofere orice tip de educatie, daca esti un profesor cu o metoda extraordinara, daca esti un cadru didactic care doreste sa ofere meditatii, daca esti un consultant care poate oferi consultanta in educatie pe diverse subiecte, sau daca pur si simplu iti doresti sa predai un skill pe care il stapanesti excelent -  EduMaze este platforma de care ai nevoie sa te dezvolti dar si sa contribui la educatia din Romania!

Ce tipuri de produse pot fi listate in marketplace? Produsele permise in marketplace pot fi produse digitale educationale din orice domeniu (cursuri, webinarii, conferinte, workshopuri etc.), pot fi documente/fisiere care ofera educatie, pot fi ore de consultanta pe anumite teme. Depinde de tine ce portofoliu ti se potriveste.

Se pot livra produsele fizic? Nu, se accepta doar produse digitale.

Ce activitati sunt interzise in marketplace? Conform politicii noastre, sunt interzise în mod nelimitativ o serie de activități desfășurate prin intermediul Platformei și / sau a Produselor Educaționale Digitale si fac subiectul excluderii din platforma. Politica poate fi consultata accesand linkul https://www.edumaze.eu/pages/termeni-si-conditii 

Cum creez un cont de comerciant? Pentru a obtine un cont de comerciant ai nevoie de parcurgerea a doi pasi, unul care tine de configurarea magazinului tau virtual in marketplace, si altul care iti da acces la dashboard-ul de vanzari si incasari in platforma de plati.

Pasul 1. Acceseaza in partea dreapta sus "Intra in cont de organizator" (folosit la logare cand ai deja cont creeat dar si cand esti nou pe platforma si vrei sa te inregistrezi ca si comerciant) iar apoi click pe "Inregistreaza-te acum" din pagina generata. Dupa completarea campurilor, poti deja intra in magazinul tau virtual si adauga produsele tale educationale.

Pasul 2. Odata generat contul de comerciant, vei primi ulterior un link separat, la emailul cu care te-ai inregistrat, pentru a te inrola in platforma de plati. Accesul la platforma de plati este critic deoarece astfel iti vei primi sumele din vanzari. Gata, poti incepe sa vinzi!

Pot sa ma inrolez ca student si cursant pe acelasi cont? Momentan nu exista aceasta optiune. Un cont poate fi asociat unui singur rol: de cursant sau de organizator de curs.

Cum imi gestionez portofoliul de produse? Portofoliul de produse se acceseaza in contul de marketplace, in meniul "Products - Products Listing - Adauga Produs"

Unde pot vizualiza vanzarile si analiza lor? Recomandam ca detaliile legate de partea comerciala sa fie vizualizate in platforma de plati, iar detaliile legate de produse si stocul acestora in dashboard-ul din marketplace.

Cum trimit facturi catre cumparatori? Recomandam ca facturile catre cumparatori se fie generate din platforma de plati accesand meniul "Payments - Invoices - Send an invoice" sau poti urmari un tutorial simplu aici https://www.youtube.com/watch?v=y1g2z4hNAqI 

Pre-sales, sales, after-sales? Platforma EduMaze te ajuta sa iti bifezi nevoile din fiecare categorie - adica pozitioneaza produsele tale in baza noastra de date, fiind disponibile oricarui cumparator care acceseaza platforma, atat pentru vizualizare cat si pentru distribuire in social media, dar in special intermediaza vanzarea produselor tale prin platforma si te ajuta cu generarea facturii. Iar in after-sales, cumparatorii vor evalua produsul tau si iti pot acorda rating in platforma. Astfel, felul in care gestionezi comunicarea si relatia cu cumparatorii iti poate determina un feedback excelent, care conduce la performanta vanzarilor catre alti clienti interesati.

Cum arata primele mele zile ca vanzator? Recomandarea noastra este sa te introlezi in platforma, sa listezi produse si sa devii familiar cu experienta in platforma de marketplace (unde gestionezi produsele) dar si cu platforma de plati (unde gestionezi vanzarile si facturarea). Ai posibilitatea sa distribui produsele din platforma, printr-un click, in retelele sociale. Deasemenea, din platforma de plati poti trimite formular de plata pe un produs particular pe care doresti sa il promovezi, pentru ca potentialii clienti sa aiba o experienta de cumparare instanta, fara a trece prin toate filtrele unui check-out clasic. Interesant, nu-i asa? Gasesti mai multe informatii in platforma de plati.